Klimatizace do kuchyně | Větrací a klimatické systémy

Moderní člověk usiluje o vytvoření komfortu ve všem. Unikátní vynález - klimatizační zařízení pomáhá při vytváření mikroklima, výrazně usnadnilo životy každé rodiny. Jak ukazují statistiky, velká část obyvatel naší země má takové zařízení nainstalované. Zároveň lidé často ignorují instalaci takových zařízení v nejteplejší části svého obývacího prostoru - v kuchyni.

Každá hospodyně, která je zaneprázdněna vařením, má negativní tepelný efekt z masy topných zařízení umístěných v kuchyni. Proto je v této části domu teplota vždy vyšší, zejména v létě. Jednou z možností je nainstalovat klimatizaci v kuchyni. Pokud tomu tak není, pak negativní faktory přítomné v kuchyni budou trvale vést ke zhoršení zdraví a neochoty vařit po dlouhou dobu. V tomto článku se budeme zabývat otázkami souvisejícími s potřebou instalovat takovýto agregát do kuchyně a rysy jeho provozu.

Obsah
  1. Kuchyňské linky - pro a proti
  2. Regulace teploty v kuchyni
  3. Výběr správné klimatizace
  4. Jaké jsou požadavky na klimatizaci v kuchyni
  5. Klimatizace v kuchyni v restauracích nebo kavárnách

Kuchyňské linky - pro a proti

\ t

Pro mnoho rodin se otázka stává naléhavou - potřebujete vůbec instalovat klimatizaci v kuchyni? Pro začátek budeme analyzovat, kolik času člověk stráví v této části domova. Samozřejmě bude mezi ženami a muži významný rozdíl. Ženy jsou zaneprázdněné vařenív průměru asi dvě hodiny denně v kuchyni. A o víkendech, obdobích ochrany nebo při přípravě rodinné dovolené je mnohem delší. Současně ostatní členové rodiny rádi jedí nejen v kuchyni, pití čaje, trávení času nebo setkání s hosty. To je v průměru více než 1-1,5 hodin denně.

I když je roční teplota dvacet pět stupňů, pak v kuchyni vzroste na třicet. A jestli je okno třicet? Optimální teplotní režim v kuchyni by neměl překročit dvacet jedna stupňů.

Podívejme se na další důvody, které motivují lidi k instalaci rozděleného systému v kuchyni.

  • Domácí spotřebiče jsou mnohem méně přehřáté a prodlužují tak jejich životnost. To platí zejména pro chladicí jednotky.
  • Rychle se pohybující výrobky, pokud jsou krátkodobě nechlazeny, se mohou stát zdrojem těžké otravy.
  • Snižuje počet hmyzu, který spadá do kuchyně.
  • Jaro a podzim v nepřítomnosti klimatizace může vyvolat výskyt plísně. Pokud je funkce vytápění místnosti, kuchyně může být vždy mírně vysušena.
  • Úpravy, které mají ionizační funkci, jsou velmi užitečné pro lidské zdraví. Používá se k čištění vzduchu.
  • Lidé, kteří potřebují kuchyňský kondicionér, jsou náchylní k alergiím. Vzduch je třeba pravidelně čistit, aby se odstranily různé alergeny.
  • Samostatně stojí za to věnovat pozornost klimatizačním zařízením vyrobeným speciálně pro práci v kuchyni.

    Toto vybavení je volitelnébude schopen:

    • chránit vzduch před kouřem cigaret;
    • pro čištění vzduchové hmoty z produktů spalování a sazí;
    • neutralizují všechny toxické látky;
    • zničit všechny biologické faktory (bakterie, viry atd.)

    Regulace teploty v kuchyni

    \ t

    V kuchyni se denně používá mnoho domácích spotřebičů. Plynový nebo elektrický sporák s neustálým varením, trouby s jejich prací, kávovary, zapnutý během dne, rychlovarná konvice a mnohem více neumožňují, aby se místnost ochladila na pokojovou teplotu. Práce chladničky také zvyšuje teplotu vzduchu v kuchyni. Všechny tyto procesy způsobují, že kuchyň je neustále předmětem působení zvýšených teplot.

    Většina rodin souhlasí s nastavením klimatizace v kuchyni, ale zastaví dostatečně vysoké náklady na spotřebič.

    Každoročně, spolu s globálním oteplováním, se v létě stále více zvyšuje doba tepla. Kuchyně se stává skutečným objektem, což je zdravotní riziko.

    Lidé se pokoušejí podvádět pomocí levných zařízení typu ventilátorů. Neustálé větrání však často vede ke vzniku nachlazení.

    Také to nestojí za velké naděje na kapotu. Ona je rozhodně potřebná v kuchyni, ale její práce je spíše čištění spalin než chlazení místnosti. Proto, pokud máte rádi sebe a své příbuzné, nainstalujte kuchyňský kondicionér. Nikdo to nikdy nelitoval.

    Přečtěte si také: Vyberte si vestavěný odsavač par: hodnocení nejlepšího z nejnovějších modelů

    Výběr správnéhoklimatizace

    Kuchyňský kondicionér je vybrán na základě jasně definovaných parametrů. Aby bylo možné zjistit, která kritéria odpovídají tomuto nebo tomuto zařízení, je nutné nejprve zvážit jeho technické vlastnosti v pasu zařízení.

    Foto 1. Monoblok v kuchyni

    Nejdůležitějším ukazatelem je výkon klimatizace. Existují speciální vzorce pro výpočet síly stroje pro vaši kuchyni, s přihlédnutím ke slunečnímu svitu místnosti. V zásadě lze určit sílu vycházející z kuchyně. Většina z těchto prostor má náměstí devět až dvacet metrů čtverečních. Takže split systém se vejde do dvou kilowattů.

    Nyní budeme analyzovat nejoblíbenější modely klimatizace instalované v kuchyni.

  • Okenní monobloky. Je levná. Kapacita až sedm kilowattů. Pracuje pouze v režimu chlazení. Instalace se provádí přímo v okně, což způsobuje potřebu zpracování samotného okna. To je další náklad. Další nevýhodou je hladina hluku zařízení.
  • Foto 2. Okno klimatizace.

  • Mobilní klimatizační zařízení. Není třeba instalovat. To může být přesunuto na jakékoli místo v bytě. V zásadě se jedná o monoblok s velkou hadicí pro odvod tepla. Kapacita až 4 kilowatty. Velmi hlučné Ale hlavní nevýhodou - je nutné vymyslet, kde získat vzduch. Pokud je okno, pak je to v pořádku. Jinak je to problém. Trvá to hodně místa a kuchyně, zpravidla, a takmalý Přečtěte si více o tomto typu klimatizace v Monoblock Conditioner
  • Běžný systém rozdělení. Určeno pro externí a vnitřní moduly propojené trubkami a dráty. Zabírá málo místa a je poměrně multifunkční. Dlouhodobé používání. Hluk je malý, ovládání přes dálkové ovládání. Nevýhody - vysoká cena a servis pouze od odborníků.
  • Jaké jsou požadavky na klimatizaci v kuchyni

    I když si kuchyň může vybrat nejjednodušší verzi děleného systému, stále zvažujeme požadavky, které je třeba splnit při nákupu těchto zařízení.

    • Absence systému jemného čištění. V takových uzlech jsou filtry ucpány velmi rychlými tuky rozpuštěnými ve vzduchu.
    • Ochranný kryt s turmalínem není třeba. To okamžitě zasáhne prach a znásobí viry.
    • Vnitřek by měl být snadno přístupný pro servis.
    • Je nezbytné, abyste často čistili filtry a ventilátor, aby k nim měl být přístup.
    • Zde nejsou požadována žádná další nastavení. Jen seřízení proudění vzduchu.
    • Nekupujte drahé modely. Jsou více rozmarné, vyžadují nákladnou údržbu a nejsou praktické při práci v takových podmínkách.
    • Hlučný stroj není problém pro kuchyni, kde pracuje mnoho domácích spotřebičů. Pro taková zařízení jsou tato zařízení mnohem levnější.

    Klimatizace v kuchyni v restauracích nebo kavárnách

    \ t

    Klimatizace v kuchyni podniku zabývajícího se neustálým vařením by měla býtprofesionální. Tady, protože nikde jinde není ochrana před tukem rozpuštěným ve vzduchu.

    Podobná klimatizace v kuchyni musí být instalována s prvky, které zachytí olej místo prachu. Těleso zařízení musí být odolné vůči saponátům a zároveň rychle rozebrat.

    Jako materiál se obvykle používá nerezová ocel. Z dalších funkcí bude klíčem schopnost pracovat v zimním období sušení vzduchu. Díky přívodu čerstvého vzduchu můžete zajistit ideální pracovní podmínky.

    Klimatizace v kuchyni je jedinečně potřebná. Hlavní věcí je přiblížit proces výběru modelu, který potřebujete k odpovědnému zodpovězení, abyste vytvořili nejlepší podmínky pro Váš pobyt v kuchyni.