Moderní člověk usiluje o vytvoření komfortu ve všem. Unikátní vynález - klimatizační zařízení pomáhá při vytváření mikroklima, výrazně usnadnilo životy každé rodiny. Jak ukazují statistiky, velká část obyvatel naší země má takové zařízení nainstalované. Zároveň lidé často ignorují instalaci takových zařízení v nejteplejší části svého obývacího prostoru - v kuchyni.
Každá hospodyně, která je zaneprázdněna vařením, má negativní tepelný efekt z masy topných zařízení umístěných v kuchyni. Proto je v této části domu teplota vždy vyšší, zejména v létě. Jednou z možností je nainstalovat klimatizaci v kuchyni. Pokud tomu tak není, pak negativní faktory přítomné v kuchyni budou trvale vést ke zhoršení zdraví a neochoty vařit po dlouhou dobu. V tomto článku se budeme zabývat otázkami souvisejícími s potřebou instalovat takovýto agregát do kuchyně a rysy jeho provozu.
- Kuchyňské linky - pro a proti
- Regulace teploty v kuchyni
- Výběr správné klimatizace
- Jaké jsou požadavky na klimatizaci v kuchyni
- Klimatizace v kuchyni v restauracích nebo kavárnách
Kuchyňské linky - pro a proti
Pro mnoho rodin se otázka stává naléhavou - potřebujete vůbec instalovat klimatizaci v kuchyni? Pro začátek budeme analyzovat, kolik času člověk stráví v této části domova. Samozřejmě bude mezi ženami a muži významný rozdíl. Ženy jsou zaneprázdněné vařenív průměru asi dvě hodiny denně v kuchyni. A o víkendech, obdobích ochrany nebo při přípravě rodinné dovolené je mnohem delší. Současně ostatní členové rodiny rádi jedí nejen v kuchyni, pití čaje, trávení času nebo setkání s hosty. To je v průměru více než 1-1,5 hodin denně.
I když je roční teplota dvacet pět stupňů, pak v kuchyni vzroste na třicet. A jestli je okno třicet? Optimální teplotní režim v kuchyni by neměl překročit dvacet jedna stupňů.
Podívejme se na další důvody, které motivují lidi k instalaci rozděleného systému v kuchyni.
Samostatně stojí za to věnovat pozornost klimatizačním zařízením vyrobeným speciálně pro práci v kuchyni.
Toto vybavení je volitelnébude schopen:
- chránit vzduch před kouřem cigaret;
- pro čištění vzduchové hmoty z produktů spalování a sazí;
- neutralizují všechny toxické látky;
- zničit všechny biologické faktory (bakterie, viry atd.)
Regulace teploty v kuchyni
V kuchyni se denně používá mnoho domácích spotřebičů. Plynový nebo elektrický sporák s neustálým varením, trouby s jejich prací, kávovary, zapnutý během dne, rychlovarná konvice a mnohem více neumožňují, aby se místnost ochladila na pokojovou teplotu. Práce chladničky také zvyšuje teplotu vzduchu v kuchyni. Všechny tyto procesy způsobují, že kuchyň je neustále předmětem působení zvýšených teplot.
Většina rodin souhlasí s nastavením klimatizace v kuchyni, ale zastaví dostatečně vysoké náklady na spotřebič.
Každoročně, spolu s globálním oteplováním, se v létě stále více zvyšuje doba tepla. Kuchyně se stává skutečným objektem, což je zdravotní riziko.
Lidé se pokoušejí podvádět pomocí levných zařízení typu ventilátorů. Neustálé větrání však často vede ke vzniku nachlazení.
Také to nestojí za velké naděje na kapotu. Ona je rozhodně potřebná v kuchyni, ale její práce je spíše čištění spalin než chlazení místnosti. Proto, pokud máte rádi sebe a své příbuzné, nainstalujte kuchyňský kondicionér. Nikdo to nikdy nelitoval.
Přečtěte si také: Vyberte si vestavěný odsavač par: hodnocení nejlepšího z nejnovějších modelů
Výběr správnéhoklimatizace
Kuchyňský kondicionér je vybrán na základě jasně definovaných parametrů. Aby bylo možné zjistit, která kritéria odpovídají tomuto nebo tomuto zařízení, je nutné nejprve zvážit jeho technické vlastnosti v pasu zařízení.
Foto 1. Monoblok v kuchyni
Nejdůležitějším ukazatelem je výkon klimatizace. Existují speciální vzorce pro výpočet síly stroje pro vaši kuchyni, s přihlédnutím ke slunečnímu svitu místnosti. V zásadě lze určit sílu vycházející z kuchyně. Většina z těchto prostor má náměstí devět až dvacet metrů čtverečních. Takže split systém se vejde do dvou kilowattů.
Nyní budeme analyzovat nejoblíbenější modely klimatizace instalované v kuchyni.
Foto 2. Okno klimatizace.
Jaké jsou požadavky na klimatizaci v kuchyni
I když si kuchyň může vybrat nejjednodušší verzi děleného systému, stále zvažujeme požadavky, které je třeba splnit při nákupu těchto zařízení.
- Absence systému jemného čištění. V takových uzlech jsou filtry ucpány velmi rychlými tuky rozpuštěnými ve vzduchu. Ochranný kryt s turmalínem není třeba. To okamžitě zasáhne prach a znásobí viry.
- Vnitřek by měl být snadno přístupný pro servis.
- Je nezbytné, abyste často čistili filtry a ventilátor, aby k nim měl být přístup.
- Zde nejsou požadována žádná další nastavení. Jen seřízení proudění vzduchu.
- Nekupujte drahé modely. Jsou více rozmarné, vyžadují nákladnou údržbu a nejsou praktické při práci v takových podmínkách.
- Hlučný stroj není problém pro kuchyni, kde pracuje mnoho domácích spotřebičů. Pro taková zařízení jsou tato zařízení mnohem levnější.
Klimatizace v kuchyni v restauracích nebo kavárnách
Klimatizace v kuchyni podniku zabývajícího se neustálým vařením by měla býtprofesionální. Tady, protože nikde jinde není ochrana před tukem rozpuštěným ve vzduchu.
Podobná klimatizace v kuchyni musí být instalována s prvky, které zachytí olej místo prachu. Těleso zařízení musí být odolné vůči saponátům a zároveň rychle rozebrat.
Jako materiál se obvykle používá nerezová ocel. Z dalších funkcí bude klíčem schopnost pracovat v zimním období sušení vzduchu. Díky přívodu čerstvého vzduchu můžete zajistit ideální pracovní podmínky.
Klimatizace v kuchyni je jedinečně potřebná. Hlavní věcí je přiblížit proces výběru modelu, který potřebujete k odpovědnému zodpovězení, abyste vytvořili nejlepší podmínky pro Váš pobyt v kuchyni.